Чому смартфон погано заряджається, і коли треба міняти батарею?

Тривалий час автономної роботи залишається однією з найбажаніших характеристик в смартфоні. Який сенс у великому екрані і відмінній камері, якщо основною турботою користувача буде вічний пошук розетки? Акумуляторні батареї (АКБ) в сучасних моделях смартфонів стали більш потужними, їх експлуатаційний час значно збільшився. Це можливо завдяки використанню прогресивних технологій. Не зважаючи на це, кожна АКБ має свій термін використання, тому рано чи пізно виникнуть проблеми.

Чому це може відбуватися?

Відповідь досить проста, скоріш за все з причин не коректного використання батареї, а саме, повної її зарядки чи повного розрядження, роботи при низьких, чи навпаки, високих температурах, підвищеній вологості.

Як пересічному користувачеві дізнатися про те, що прийшов час міняти батарею?
Давайте розглянемо 5 випадків, котрі вказують, що батарея вийшла з ладу:

  • АКБ смартфона достатньо сильно гріється, навіть при середніх навантаженнях на нього. При заряджанні чи розряджанні батарея починає виділяти тепло, однак не дуже багато. Якщо телефон сильно нагрівається під час звичайних завдань, необхідно звернути увагу саме на батарею. Враховуйте те, що існують моделі смартфонів, котрим притаманно нагріватися під час експлуатації і це їх природний стан;

  • смартфон раптово вимикається. Є випадки, коли телефон, без будь-яких попереджень чи індикації низького заряду АКБ, вимикається. Після тривалого натискання на кнопку живлення, пристрій вмикається лише на короткий час, потім знову вимикається. Це свідчить про те, що прийшов час замінити батарею на смартфоні;

  • смартфон не вмикається. Якщо телефон не вмикається, а під’єднання зарядного пристрою не дає результату, треба зазначити, що скоріш за все, не справною є батарея. Так, АКБ може раптово припинити працювати, не зважаючи на те, що це не зазначено в його специфікаціях. В даному випадку слід звернутись у наш сервісний центр і ми в стислі терміни замінимо батарею у вашому смартфоні;

  • батарея здулася. Це досить добре помітно у смартфонах, де батарея знімається, однак сьогодні таких вкрай мало. Саме тому користувачам необхідно слідкувати за непрямими ознаками. Це - вигнута задня кришка, поява щілини між обідком та кришкою телефону та ін. Здуття батареї може бути спричинене коротким замиканням плат пристрою.

  • нетипова робота акумулятора. Розглянуті попередні пункти достатньо екстремальні, та такі, що доволі рідко зустрічаються. Найчастіше ознакою виснаження елементу живлення можна вважати неправильну його роботу. Якщо АКБ досить швидко заряджається (30 хвилин), а потім швидко розряджається (1 година) – це погано.

Декілька простих порад на останок!

  1. Не варто заряджати акумулятор повністю, краще залишити 10% до повного зарядження та вимкнути зарядний пристрій.

  2. Не можна розряджати телефон повністю, краще поставити на зарядку, коли лишилося 10-12% заряду.

  3. Варто вмикати режим енергозбереження (нічний).

  4. Використовуйте акумулятор правильно, оскільки різні механічні впливи (удари, падіння, тощо), високі чи низькі температури негативно впливають на його роботу.

Звернувшись за допомогою у наш сервісний центр, ми виконаємо діагностику вашого смартфону і виконаємо ремонт, не залежно від складності проблеми.